Nutella, ja de hazelnootchocoladepasta, de reden dat iedereen het hier vandaag over heeft (+ goddelijke recepten)
Het is vandaag 5 februari en je hoeft je sociale media maar te openen om te worden bedolven onder de potten Nutella. De pasta die bijna alle kinderen lekker vinden.
Ook bij het koffieapparaat op je werk wordt gepraat over het bruine smeersel voor op brood. What’s going on?! Heb je iets gemist? Oh yes, het is Wereld Nutella Dag vandaag!
Nutella
Laten we even de geschiedenis induiken hiervoor: in 1946 werd in Italië het eerste recept ontwikkelt van de zoete pasta. In 1951 kwam dit in een pot en kreeg het de naam SuperCrema, vrij toepasselijk zo vinden wij. Uiteindelijk werd in 1964 Nutella geboren zoals we het recept nu nog steeds kennen: de iconische hazelnoot- en cacaocrème voor op brood. Of een cracker, muffin, banaan of gewoon zo vanuit een lepel in de pot je mond in.
In 2007 werd Wereld Nutella Dag gelanceerd door een influencer en Nutella-fans kunnen sindsdien hun passie voor de hazelnootpasta met elkaar delen op sociale media. En dus bij het koffieapparaat.
Goddelijke recepten met Nutella voor Wereld Nutella Dag
Ter ere van Wereld Nutella Dag zochten we de meest goddelijke Nutellarecepten bij elkaar zodat je helemaal los kunt gaan met het donkerbruine goedje, van ontbijt tot nachtsnack.
Onweerstaanbare Nutella stuffed chocolate chip cookies
Mix een halve cup boter met een halve cup suiker, met een ei, een cup bloem, een eetlepel maïszetmeel, een halve theelepel baking soda tot koekjesdeeg. Meng er vervolgens chocolate chips doorheen en vorm platte koekjes van een deel van het deeg. Doe op elk koekje een schepje Nutella en leg daar weer een plakje deeg op. Maak het bolletje helemaal dicht en bak de koekjes ongeveer een kwartiertje op 180 graden in de oven. Even af laten koelen en klaar zijn je Nutella stuffed chocolate chip cookies.
Romige Nutella cream latte
Meng 20 gram room met 30 gram Nutella en een scheutje melk. Doe vervolgens 100 ml melk in een glas met een espresso en ijsblokjes. Schenk hierover het Nutellamengsel en genieten maar.
Wakker worden met Nutella French toast
Haal de korstjes van (oud) witbrood en meng in een kom een ei met wat melk. Smeer een boterham in met Nutella en leg er een boterham bovenop. Haal dit even door het ei-melkmengsel en bak het brood vervolgens in een klontje boter in de koekenpan. Wanneer het brood bruin kleurt is het klaar en kun je de toast door de suiker halen. Even aftoppen met wat extra Nutella en je ontbijtje is klaar.
Crispy Nutella snacks met drie ingrediënten
Je hebt nodig: twee plakken kant en klaar bladerdeeg, Nutella en een ei. Leg een plak bladerdeeg op een snijplank en besmeer deze volledig met Nutella. Leg de andere plak bladerdeeg erop en snijd, met een pizzaroller, plakken van ongeveer twee centimeter breed. Twist de plakken en draai ze in elkaar tot een soort koekje. Leg alle bladerdeegkoekjes op bakpapier op een ovenplaat en breng wat geklutst ei aan op de bovenzijde. Een kwartiertje in de oven op zo’n 200 graden en daar zijn je crispy Nutella snacks.
Het beste van het beste op Wereld Nutella Dag: Nutella crêpes
Bak pannenkoeken en besmeer rijkelijk met Nutella als ze nog warm zijn. Dan smelt de pasta een beetje en dat maakt het nóg lekkerder.