Recept voor lekker en gezond bananenbrood
Heerlijk voor bij het ontbijt in het weekend: bananenbrood. En natuurlijk nog lekkerder als je het zelf – of met je kinderen – maakt!
Bananenbrood. Gezond en lekkerrrrr!
Ben jij ook zo’n fan van bananenbrood? Omdat er geen toegevoegde suikers en granen in dit brood zitten, is het ook nog eens hartstikke gezond. So, give it a change!
Ingrediënten
- 3 bananen (rijp)
- 50 gram pitloze dadels
- 3 eieren
- 150 gram havermout meel (of koop gewone havermout en vermaal het zelf)
- 1 ½ tl baking soda
- Snufje zout (optioneel)
- +/- 75 gram pure chocola, in kleine stukjes gehakt
Andere benodigdheden:
- Bakpapier
- Cakevorm
- Keukenmachine
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Vermaal de havermout in de keukenmachine. Meng de baking soda door het meel.
3. Prak de bananen en het gedroogde fruit met de keukenmachine. Het maakt niet uit als er nog stukjes in zitten.
4. Klop in een andere kom de eieren (en eventueel het zout) luchtig (+/- 3 minuten op de hoogste stand) .
5. Meng het bananenmengsel door de eieren. Spatel vervolgens het meel door het mengsel. Voeg als laatste de blokjes chocolade toe. Zorg ervoor dat er een egaal mengsel ontstaat.
6. Knip het bakpapier zo dat het in de cakevorm past. Het maakt niet uit dat de zijkanten niet bedekt zijn. Zorg ervoor dat je het banenbrood straks aan het bakpapier omhoog uit de vorm kunt trekken.
7. Giet het mengsel in de vorm en bak het brood in 40 tot 45 minuten gaar. Controleer de laatste 10 minuten even extra goed, want het kan dan ineens heel hard gaan.
8. Het brood is gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat het brood afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!
En als je meer bananeninspiratie hebt, hier een recept voor bananenpannekoekjes
Of een iets minder gezond, want met suiker, maar ook lekker recept voor bananenbrood.