Recept: pompoensoep
Als je weinig tijd hebt (of gewoon geen zin hebt om te koken) maar wel iets lekkers en gezonds op tafel wilt zetten, is dit het perfecte recept. Bovendien vinden (bijna) alle kinderen pompoensoep heerlijk. Ook ideaal dus om te maken als je kind een slechte eter is.
Ingrediënten
- 1 gewone pompoen of 2 flespompoenen
- halve winterpeen geraspt (of kant en klare geraspte wortel)
- 1 teentje knoflook
- 1 grote ui
- 2 bouillonblokjes (liefst groente, maar kip kan ook)
- 850 ml water
- 250 ml kook- of slagroom
- een snufje paprikapoeder
Bereiding
- Verhit olijfolie in de soeppan
- Fruit de knoflook met de ui
- Voeg de in stukken gehakte pompoen toe en bak kort
- Breng op smaak met wat (gerookte) paprikapoeder en eventueel wat gemalen chilipeper (klein beetje kan ook voor kinderen best).
- Voeg 850 ml kokend water en de 2 bouillonblokjes toe
- Laat de soep koken tot de pompoen heel zacht is
- Laat de soep een beetje afkoelen en pureer dan alles met de staafmixer
- Voeg wat kookroom toe om de soep wat romiger te maken
- Breng de soep op smaak met zout en peper
Tip
- Kan je kind kruiden wel waarderen? Roer dan wat verse basilicum door de soep.
- Voor de liefhebbers van vlees: ook heel lekker met uitgebakken spekjes!
- Geef de soep een Oosters tintje door in plaats van koksroom, kokosmelk uit blik te gebruiken en vervang de paprikapoeder door kurkuma en/of koriander.