Gehaktschotel met bleekselderij, ui en paprika
Een recept om eens heerlijk van te genieten met het hele gezin. Deze gezonde gehaktschotel met bleekselderij, ui en paprika zal zelfs bij de jongsten in de smaak vallen.
Benodigdheden
- 500 gram gehakt
- 1 struik bleekselderij
- 2 rode uien
- 1 groene paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eieren
- 50 gram kaas
- 50 gram boter
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
Bereiding
Maak de bleekselderij schoon en snijd deze fijn.
Maak de uien schoon en snipper deze.
Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in blokjes.
Maak de knoflook schoon en pers deze met de knoflookpers.
Rasp de kaas fijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit boter in de koekenpan en bak de ui, bleekselderij en paprika 5 minuten zachtjes gaar.
Voeg de knoflook toe.
Voeg het gehakt toe en bak deze rul.
Roer de tomatenpuree, rozijnen en ei erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Vet de ovenschaal in.
Doe de gehakt erin en roer het geheel goed door.
Strooi de kaas erover.
Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten.
Bron: mijnreceptenboek.nl